SopyoDestek

E-ticaret'in en kolay hali!

İşinizi kolaylaştırmaya hazır mısınız ?

Trendyol’a Varyantlı(Seçenekli) Ürün Ekleme Nasıl Yapılır?

Ürüne seçenek eklemek için ilk olarak ürün bilgilerinin yer alacağı alanlar doldurulur. Daha sonra Seçenekler menüsüne tıklanır.

2.Sec_enecekler.png

İlk defa bir seçenek eklenecek ise yapılması gereken işlem adımları sırasıyla şöyledir:

1) Eğer daha önce hiç ürün seçeneği eklenmediyse Ürün Seçenek Grupları başlığının sağ tarafında bulunan Yeni Seçenek Grubu Ekle butonuna tıklanır. Açılan sayfada doldurulması istenilen kutucuğa seçenek grubu adı yazılır ve Kaydet butonuna tıklanır.
-Seçenek Grubu Adı: Seçenek olarak belirtmek istediğiniz başlık yazılır. (Örnek; Renk seçiniz, Beden Seçiniz vb.) 

2) Seçenek grupları oluşturulduktan sonra Seçenek Grubu Listenize eklenir. Daha sonra oluşturduğunuz seçenek grubunun sol tarafındaki kutucuk işaretlenir ve açılan sayfadan istediğiniz seçenek grubu değerlerini ekleyebilirsiniz. Bu alanda birden fazla seçim yapabilirsiniz. (Örnek; Hem renk hem de beden seçeneğini işaretleyebilirsiniz.)
-Seçenek Grubu Değerleri: Seçenek olarak belirttiğiniz başlığın değeri yazılır ve sağ tarafında yer alan Ekle butonuna basılır. (Örnek; Renk seçeneği sunuluyorsa kırmızı, sarı / beden seçeneği sunuluyorsa  S, M, L vb.) Eğer daha önceden eklediğiniz bir seçenek grubu varsa bu alanda listelenir ve bu alanda birden fazla seçim yapabilirsiniz.

3) Tüm işlemler tamamlandıktan sonra Ürün Seçeneklerini Oluştur butonuna basılarak Ürün Seçenek (Varyant) Listesi oluşturulmuş olur.

4) Ürün seçenek tablosunda değiştirmek istediğiniz alanları ya da her başlığın altında yer alan Toplu Güncelle Butonuna tıklayarak açılan sayfada gireceğiniz değer sayesinde ilgili başlık değerini toplu olarak değiştirebilirsiniz. Ayrıca Trendyol’a ürün gönderecekseniz her bir seçeneğe birbirinden farklı barkod girilmesi zorunludur. Eğer ürünlerinizin barkodu yoksa Barkod başlığı altında yer alan Barkod Üret butonuna tıklayarak seçenek listenizde yer alan tüm ürünlere otomatik barkod üretilmesini sağlayabilirsiniz.

5) Ürün Seçenek Listesi başlığının sağında yer alan Trendyol Seçenek Eşitle butonuna tıklanır. Açılan sayfada Trendyol Kategorisi Seçin başlığı altında yer alan kutucuğa tıklanır ve ilgili ürünü Trendyol’da satışa çıkarmak istediğiniz kategorinin adı yazılır. Çıkan sonuçlar içerisinden kategori seçimi yapılır. Seçim yapıldıktan sonra Sopyo otomatik olarak o kategoride hangi seçenek gruplarının yüklenip yüklenemeyeceği bilgisini 2. adım olan Seçenek Gruplarını Eşitleyin başlığı altında gösterir. 2. adımda Sopyo’da oluşturduğunuz seçenek ile Trendyol’da satışa çıkarılacak seçeneği eşitlemeniz gerekiyor. Bunun için Sopyo Seçenek Adı alanının karşısında yer alan Trendyol Seçenek Adı kısmından ilgili seçim yapılır ve Kaydet butonuna tıklanır.

6) Kaydet butonuna tıklandıktan sonra karşımıza Seçenekler ve Temizle adında iki yeni buton gelir. Seçenekler butonuna tıklanarak açılan sayfada seçenek değeri eşitlemesi yapılır. Sopyo’da girmiş olduğunuz seçenek değerlerinden Trendyol’da ki seçenek değerleriyle birebir aynı olanlar otomatik olarak eşitlenir. Eğer seçenek değerleri aynı olmayan varsa ilgili değerin üzerine tıklanır ve açılan arama kutucuğundan aynı değer bulunarak eşitleme sağlanır. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra sol üstte bulunan Kaydet butonuna tıklanır.
Böylelikle Trendyol seçenek eşitleme işlemi tamamlanmış olur.

7) Son olarak sayfanın üst tarafında bulunan Entegrasyon Sekmesine tıklanır. Açılan sayfada Trendyol Üzerinden Satışa Çıkar butonuna tıklanır ve karşınıza gelen pencereden Trendyol Kategorisi Seçin kutucuğuna satışa çıkaracağınız ürünün Trendyol’da listelendiği kategori adı yazılır. Kategorinin tam adı için açılan listeden seçim yapılır. Daha sonra Trendyol Markası Seçin kısmından ürüne ait marka seçilir. Seçim yapıldıktan sonra karşınıza seçilen kategoriye ait doldurulması gereken zorunlu kategori özellikleri alanı gelir. Burada ilgili seçimler yapılır.

8) Daha sonra Kargo Bilgileri kısmına geçilir.
Ön Tanımlı Kargo Firması: Gönderim yapılacak kargo firmasının seçimi yapılır.
Ön Tanımlı Kargo Adresi: Gönderim yapılacak kargo adresinin seçimi yapılır.
Ön Tanımlı İade Adresi: İade edilecek ürünlerin iade adresinin seçimi yapılır.

9) Tüm işlemler tamamlandıktan sonra Ürünü Satışa Çıkar butonuna basılarak ürün Trendyol satış kanalında satışa çıkarılır.